dinsdag 10 juni 2014

Hoorcollege opdracht 11 : onderzoek

Kun je op dit moment al een eerste (liefst vrij specifieke) conclusie trekken t.a.v. de persoon waarmee jij contact hebt uit de toegewezen groepering?

a.) Wat is die specifieke conclusie?
De persoon is in staat om zich door een moeilijke tijd heen te slaan door kracht uit haar geloof te halen. 

b.) Dit is geen intern valide conclusie; de conclusie is namelijk niet gekoppeld aan een gezaghebbend concept/ theorie/ primaire en secundaire bronnen. 

c.) Deze conclusie is extern valide (3.2). Het resultaat (de conclusie) is te generaliseren, dit wilt zeggen dat deze voor een grotere groep zullen gelden (mensen met hetzelfde geloof die in staat zijn hier kracht uit te halen). 

d.) Vergeleken met een intern valide conclusie is deze extern valide conclusie minder betrouwbaar. 

e.) Deze conclusie is gebaseerd op mijn intervieuw met de persoon die kracht uit haar geloof haalde tijdens moeiljike tijden. 

f.) De persoon heeft twee partners verloren, dit waren zware tijden voor haar. Om zich hier door heen te slaan en verder te kunnen met haar leven heeft ze veel aandacht besteed aan haar geloof. Haar geloof hielp haar (gaf haar kracht en doorzettingsvermogen) om haar leven weer op te pakken.

g.) De bovenstaande conclusie kan getrokken worden op basis van meerdere leden van de doelgroep. Dit kan ik concluderen aan de hand van  een gesprek dat ik heb gevoerd met twee andere personen uit de doelgroep. Dit koppel bevond zich een tijd geleden in een soort gelijke situatie. Zij geven aan dat zij in deze moeilijke tijd ook konden vertrouwen op hun geloof. Door de kracht die ze konden halen uit hun geloof hebben ze hun leven weer kunnen op pakken. 

h.) Aan het eind van de opdracht kan ik concluderen dat een extern valide conclusie minder betrouwbaar is als een intern valide conclusie. Intern valide conclusies kunnen niet verzonnen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten