woensdag 25 juni 2014

Hoorcollege opdracht 18: Ethiek en Diversiteit 2.

Ethiek en diversiteit 2, Carin Wevers.


Onze subgroep O2 heeft n.a.v. het college (belang van erkenning) nagedacht over de volgende vraag: op welke gebieden heeft jouw groepering absoluut erkenning nodig en wat moet er erkend worden? Door wie moet dit erkend worden? Waar bestaat de erkenning vervolgens uit? 

De ouderen hebben de nodige erkenning nodig over hun aanpassingsvermogen. De maatschappij heeft het niet in de gaten hoe zwaar sommige ouderen het soms te verduren krijgen (bijvoorbeeld door de lichamelijke achteruitgang i.v.m. de ouderdom). Ouderen passen zich hier in de meeste gevallen altijd aan aan door bijvoorbeeld te verhuizen naar een woon zorg centra.Dit wordt als vanzelfsprekend gezien door de maatschappij, maar dit is het zeer zeker niet! 
Dit dient duidelijk erkent te worden door de maatschappij!



Tijdens de manifestatie zal onze subgroep de bezoekers laten ervaren hoe het is om bepaalde handelingen uit te voeren met een beperking. Wij zullen de bezoekers beperkingen opleggen door bijvoorbeeld een versleten rug na te bootsen; wij geven de bezoeker een zware rugtas zodat zijn handelingen moeizamer zullen verlopen. 
Wij willen met deze activiteit respect en erkenning bereiken bij de bezoeker naar de ouderen toe. Wij willen dat de bezoekers in de schoenen van de ouderen laten staan en hiermee de kracht van ouderen (aanpassingsvermogen) naar voren laten komen. 

Conclusie: wij willen de 'verborgen' en 'vanzelfsprekend gezinde' krachten van ouderen aan het licht brengen voor de maatschappij, ouderen verdienen meer erkenning, waardering en respect dan dat zij werkelijk krijgen. Wij willen de ogen van de bezoekers openen door hun in de schoenen van ouderen te laten staan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten