woensdag 25 juni 2014

Hoorcollege opdracht 17: Culturele Antropologie en Diversiteit 4 (gender).

HC 17: Culturele Antropologie en Diversiteit 4 (gender)

Opvallend gesprek tijdens het interview met Mevrouw F.K. 
Mevrouw F.K. vertelde dat zij twee partners heeft gehad, haar eerste partner was namelijk overleden. Toen zij een nieuwe man kreeg (een aantal jaar later) werd er over haar geroddeld. Dit vond Mevrouw F.K. niet terecht omdat zij altijd een hele nette vrouw is geweest. Toch was het toen niet gepast om een nieuwe partner te krijgen, ook al voelde het voor haar zelf goed en had ze het gevoel dat haar eerste echtgenoot haar toestemming gaf om gelukkig te zijn en haar leven te leven. 

Hierin komt duidelijk naar voren dat de samenleving waarin Mevrouw F.K. toen leefde erg streng de regels naleefde, hierin speelde het christelijke geloof een rol. Mevrouw F.K. was ook gelovig maar streefde nog altijd haar eigen normen en waarden na.

Mevrouw F.K. gaat tegen de groep in door een relatie aan te gaan met haar nieuwe partner omdat het voor haar en haar nieuwe partner goed voelt. Ze laat zich niet tegenhouden door de mening van anderen. 

De groep gaat tegen Mevrouw F.K. in door over haar te roddelen, ze laten haar weten dat ze het niet eens zijn met de gemaakte beslissingen van Mevrouw F.K.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten